söndag 7 september 2008

Som en snöskottare i Sahara...

...tillbringade jag eftermiddagen på Vallentuna flygfält i väntan på Biltemas SpitfireDen skulle startat från Hultsfred vid 13 men på grund av risigt väder på vägen så sköts starttiden framåt gång på gång. Det slutade med tji Spitfire. Jag såg den i Västerås i maj men då var det också allmänt mulet och småregnigt så den fastnade inte något vidare på bild där heller...

Nåja, det fanns annat att fota. Det var en väldig helikopteraktivitet och de rör sig sådär lagom fort fram genom lufthavet så de är lättfotade och bra!
En före detta militär Jet Ranger. För de som kan sin filmografi så är det en sådan här som störtar ner i Odenplans T-banestation i Mannen på taket.
De här är ju bara för näpna! En annan ex-militär helikopter, Hughes 300 / hkp 5.

Den får vara med en gång till bara för att den är så söt. Ska man flyga helikopter med 190 hästar under huven så slösar man inte vikt på något, därav bristen på kåpor och annat krafs!

Sukhoi 29, rollhastighet över ett varv på en sekund. Fin uppvisning men med mina flygsjukeanlag så skulle en åktur mest bara vara ett väldigt dyrt sätt att må riktigt pyton!

Den här Bellancan såg jag första gången i Ljungbyhed på 80-talet, 20 år senare ser den precis likadan ut. Fin uppvisning trots att den inte har samma kraftresurser och låga vikt som Sukhoien!

Inga kommentarer: