måndag 2 augusti 2010

Innan fikan...

...så var det flygning i Ljungbyhed. Jag har alltid drömt om att fota flyg från luften och när nu Henric skaffat ASW-20 så dök chansen upp! Med Kaj (81 år!) i bogserkärran, Henric i ASWn och Göran (tack för hjälpen!) och jag i fotoplanet så gjorde vi ett försök. Göran och jag hade gjort ett upplägg där vi skulle starta från banänden med Diamonden och åka ikapp Kaj och Henric och kunna fota under bogseringen.
Komma ikapp, just det ja. Det visade sig att en Diamond varken hade fart- eller stigresurser för att komma ikapp en Robin med en 81-åring i med en ASW-20 på släp med rätt många kilon Henric i.... När Henric väl släppte sin ände av linan lyckades vi i alla fall samla ihop flygplanen någorlunda på samma fläck på himlen och en del av resultatet syns nedan!
ASW-20 är kanonsnygg i luften, med ASW-24 kom Schleichers säkerhetscockpitar och de är suveräna om olyckan är framme men så snygga som ASW-20 blir de inte!

Det blev mycket sådana här vinklar när vi fotade, det var svårt att komma upp framför/ovanför och fota snett ner, både för att vingen skymmer och för att Göran inte kunde se Henric då. Och att inte se andra flygplan i luften känns aldrig bra...



Det ska absolut göras fler försök i framtiden men då ska det vara bättre väder (vita flygplan mot grådassig himmel gör sig inte), vi ska prova att flyga med två segelkärror med fotografen i framsits (mindre skak och buller och bättre fotovinklar) och med två segelplan blir det lättare att komma närmare varann eftersom man rör sig i samma luftlager. Kul var det i alla fall, tack återigen till de som ställde upp, det var lite Top Gun-känsla att gå över plattan, vinka till Kaj i bogserkärran och sedan klättra upp i Diamonden och dra iväg med kameran i hand!

Inga kommentarer: